Русия е готова да разгърне хуманитарни коридори във всяка посока възможно

...
Русия е готова да разгърне хуманитарни коридори във всяка посока възможно
Коментари Харесай

Русия готова да отвори хуманитарни коридори от Украйна

Русия е подготвена да разгърне филантропични коридори във всяка посока допустимо най-скоро. Това заяви началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

" Ако е належащо, съветската страна е подготвена да разгърне филантропични коридори във всевъзможни други направления допустимо най-скоро и да обезпечи безвредната евакуация на цивилните ", сподели Мизинцев, който управлява съветския междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна.

Той сподели, че от оповестените от украинската страна 10 филантропични коридора в направленията Запорожко и Донецк за днешния ден, още веднъж няма нито един в посока Русия.

Мизинцев сподели още, че 19 612 души, в това число 3356 деца, са били евакуирани в Русия от Донецката и Луганската национални републики и рисковите региони на Украйна през миналото денонощие.

" Въпреки всички компликации и спънки, основани от Киев, през последните 24 часа, без присъединяване на украинските управляващи, 19 612 души бяха евакуирани в Русия от Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) и рисковите региони на Украйна, в това число 3356 деца и от началото на специфичната военна интервенция - към този момент 677 758 души, от които 131 706 деца ", сподели Мизинцев, който оглавява съветския Междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна.

Той добави още, че 86 980 броя персонални транспортни средства са минали държавната граница на Руската федерация, по 2920 дневно. В същото време 133 214 души към този момент са спасени през филантропичния кулоар от Мариупол на изток.

" От Мариупол през филантропичния кулоар на изток, без никакво присъединяване на украинска страна, от беззаконието, уредено от националистите, към този момент са избавени 133 214 души, в това число 758 души през миналото денонощие ", сподели Мизинцев.

Освен това горещата линия на Междуведомствения координационен щаб на Руската федерация са получени 917 молби от жители на Украйна през последния ден.

Припомняме, че преди дни, Руското Министерство на защитата заяви, че повече от 620 000 украинци са били евакуирани от " рискови зони " на Украйна в Русия.

Повече от 4,24 милиона украинци са избягали в други страни, а милиони други са вътрешно разселени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР